Cheeky Bastards

Cheeky Bastards

 
Cheeky Bastardsin Follow -single saatettiin julki 25.11.2022. Tunnelmallinen tykitys, jonka rumpumaailma saa jalan liikkeelle.
 
30.3. julkaistu Home on kirjoitettu jouluna 2021. Julkaisuaikaan ajankohtainen ja herkkä teksti osuu dramaattisen tuotannon kanssa vaatien kuuntelemaan ja vaikuttumaan. Tämä bändin hento kädenojennus, tunteiden tulkki sinne jonnekin rintamalle, on kenties yksi tapa purkaa ajatuksia ympärillä tapahtuvasta epätodellisesta, joka pakottaa huutamaan ja hiljentymään, soittamaan ja kuuntelemaan.
 
Bändin rumpujen takaa löytyvä kappaleen tuottaja, miksaaja ja masteroija Jonne Mäkipelto on tehnyt vahvan sisääntulon kannujen taakse. Kimmon äänen vaikuttava, peittelemätön raakuus ja herkkyys työntyy esiin, ottaa kantaa, huokailee ja myötäilee.
 
Pelkistetty video teksteineen löytyy YouTubesta. Spotify-julkaisu tapahtuu myöhemmin huhtikuussa.


Single ”I Am Who I Am” on bändin popahtavin single tutulla rouhella autotallikulmalla. Syyskuussa 2021 julkaistu veto antaa yhdessä keväällä julkaistun HOPE -singlen kanssa makua bändin tulevasta albumista. Uutukainen on Hopen ohella yhteistyössä tuottaja Kalle ”Kashwell” Mäkipellon (Evelina, Behm) kanssa tehty single, vuonna 2012 perustetulta pietarsaarelaiselta bändiltä.

Keväällä 2021 julkaistu Hope single on Cheeky Bastardsin ensimmäinen yhteistyössä tuottaja Kashwellin kanssa tehty kappale. Biisi tarttuu korvakäytäviin entistä herkemmin ja potkii mukavasti lantiota unohtamatta. Musiikkivideolla esiintyy maaginen tanssitaiteilja Ann Haglund. Videolla nähdään myös bändin uudet kiinnitykset basisti Mikael Westerlund sekä rumpali Jonne Mäkipelto. Musiikkivideo julkaistiin 14.7.2021.

 


Bastardsien single "Genesis" ottaa tontin haltuun ja tuo uuttaa tunnelmallista Cheeky Bastardsia esille. Kappale julkaistiin 6. huhtikuuta 2018 ja se löytyy niin kuin muutkin tuotokset yleisimmistä soittopalveluista.

Cheeky Bastardsin syksyllä 2018 julkaistu single ”Sister Queen” irtoaa liitoksista säkeistön jännitteen jälkeen ja piiskaa vahvan tekstin korvakäytävään painavasti ja sulavasti. Sister Queen on kolmas singlejulkaisu vuonna 2012 perustetulta pietarsaarelaiselta bändiltä. Uutukainen on bändin omaa tuotantoa ja se löytyy kaikista suosituista latauspalveluista.

 

Laulaja-kitaristi Kimmo Salosen äänessä on mausteita brittirockista. Vaikutteina bastardseilla on kuultavasti mm. The Killers, Muse ja Red Hot Chili Peppers. Bändin jäsenillä on jo pitkähkö historia musiikin saralla. Kimmo ja basisti Lisen vaikutti mm. Plum yhtyeessä jo 90-luvulla, keikkaillen lukuisilla festareilla ja Tv-ssä aina ulkoimaita myöten. Rumpali Jonne on soittanut monissa pop-rock-yhtyeissä mm Sumusade, Zeeco, Armovaurio. Mikael on bändin tuorein vahvistus bassossa. Kosketinsoittaja ja vastaava tuottaja Mika on viettänyt aikaa 2000 -luvulla musiikkituotannon parissa yrityksensä Therwiz Musicin kautta ja ollut synnyttämässä mm. sellaisia artisteja ja bändejä kuin Rafaela Truda, Ollie, Sumusade, Armovaurio ja Zeeco.

Cheeky Bastards ja Therwiz Music julkaisi bändin debyyttisinglen Wrong Directionin heinäkuussa 2016 Pietarsaaressa Jaakonpäivillä. Bändi on tuottanut kappaleen yhdessä laulaja-kitaristi Kimmo Salosen johdolla. Toinen single Stay, julkaistiin 30.11.2016.

Alla live-laltiointi Pietarsaaren Koulupuistosta kesältä 2016. Kappale: War.
Cheeky Bastards
Laulu, kitarat - Kimmo Salonen
Basso, taustalaulu - Mikael Westerlund
Rummut, taustalaulu - Jonne Mäkipelto
Koskettimet, taustalaulu - Mika Tervaskangas

Rummut (2015-2021) - Sami Saarman
Basso (2015-2020) - Lisen Sundqvist

Yhteystiedot
044 7966 286
bastardscheeky@gmail.com

Cheeky Bastards - Facebook
Cheeky Bastards - Instagram

Cheeky Bastards - promo photo 1