Musiikkituotanto

Musiikkituotanto

Musiikkituotanto voidaan toteuttaa joko niin että tuotantoyhtiö ottaa taloudellisen vastuun, tuotantoyhtiö ja artisti sopivat yhteistuotannosta tai Kummelin sanoin "Artisti maksaa" periaatteella. 

Niin sanotulla startup-tuotannolla voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti laadukas single tai pidempikin albumi. Tuotannossa artisti ja vastaava tuottajataho voivat rahoittaa yhdessä artistin tai yhtyeen alkutaipaleen valmiiseen kappaleeseen ja sen markkinoimiseen saakka ja jatkaa siitä eteen päin sopimuksien, mahdollisuuksien ja/tai innostuksen mukaan.


Yhdessä musiikillisen tuottajan, managerin ja vastaavan tuottajan kanssa artistille etsitään kiinnostavan profiili, niin visuaalisesti kuin musiikillisesti. Startup-vaiheessa artisteille ja bändeille on inspiroivaa löytää näköaloja tulevaisuuteen ja haastaa eri toimintatapoja musiikin markkinoinnissa kuulijoille. 

Alkuvaiheessa oikean taiteellisen tuottajan ja kappaleen tekijän löytäminen on avainasemassa. Viestin eli laulun tekstin sekä musiikillisen, sekä visuaalisen tyylin helppo ja inspiroiva kantaminen ja sisäistäminen on pitkäjänteisen artistiuden kannalta tärkeää. Kuulijan on helppo ymmärtää ja nauttia kuulemastaan, kun esittäjä on innostuneena omasta brändistään.

Artistin näkyvyyteen tarvitaan laadukas kuva- ja videotuotanto. Artistin brändi mukautetaan visuaalisesti jokaisen julkaisun yhteydessä tukemaan singlen tai albumin graafista ilmettä. Kuva- ja videotuotannossa artistin ulkonäkö ja vaatetus pyritään mukauttamaan artistin julkaisun viestinnässä yhdesää ammatilaisten kanssa valittuun moutoon. 

Musiikin jakelussa on tehokasta käyttää suosituimpia digitaalisia jakelupalveluita kuten iTunes, Spotify, Deezer, Amazon, Xbox, Apple Music, YouTube yms. Perinteiselle CD:lle ja retrommalle LP:lle löytyy vielä kannattajia, joten nekin on hyvä huomioida tarvittaessa. 

Radiot ja soittolistat eri muodoissaan etsivät uusia kiinnostavia esiintyjiä. Sinne pääsy onkin sitten enemmän artistin/bändin itse tuotteen musiikillisen vaikutuksen aikaansaamaa. Toki kiinnostavuus ja näkyvyys medioissa, julkisuus, sosiaalisen median seuraajat ja niiden määrät ovat isossa roolissa ja avain asemassa ajan saamiseksi vakiintuneissa ja perinteisiissä Radio-medioissa yms.

Markkinoinnissa ja mainonnassa on tehokasta hyödyntää sosiaalista mediaa eri muodoissaan. Instagramiin, Twitteriin, Facebookiin, Snapchatiin ym palveluihin voidaan laittaa hyvinkin tuotettua artistin näköistä materiaalia tai rehellistä arkista artistielämää esittelevää materiaalia. Kotisivut palvelevat kokoamalla artistin mediat yhdele sivulle sivustolle ja personoidut infotiedot ammattilaisten ihemeteltäväksi.

Mika Tervaskangas
Vastaava tuottaja, manageri, A&R
Therwiz Music

050 5947 555
mika[at]therwizmusic.com

Instagram: Therwiz
Twitter: Therwiz
Facebook: Therwiz Music / Therwiz Design