Armovaurion debyytistä kuusi vuotta

Armovaurion debyytistä kuusi vuotta

Armovaurio Jaettu -musiikkivideokuvaukset Mika Tervaskangas 

Vuonna 2012 valikoitui kymmenestä tekemästäni kappaleesta yksi, joka päätyi ensimmäisenä tuotantolinjalle. Armovaurion debyyttisingle Jaettu sai tuottaja Jonas Olssonin käsittelyssä halutun muodon, jonka vaikutteina oli mm. Pendulum, Happoradio ja Carpark North. Lisäksi syksyllä lokakuussa valmistui Anders Eklundin @antonomia_studio kuvaama ja editoima musiikkivideo, jonka näyttelijätyössä loisti Emma-Sofia Hautala @emmasofihow Videon ohjauksesta vastasimme kolmestaan.


Aloitin vuonna 2008 Therwiz Music musiikkituotantopalvelut, johon kuului artistin tai bändin löytäminen, artistiprofiilin rakentaminen, levytuotannon läpivieminen ja aikatauluttaminen, brändin ja visuaalisen ilmeen luominen ja toteuttaminen aina kuvauksista ja julisteista live-tapahtumaan ja keikkamyyntiin. Ensimmäisinä vuosina saatettiin matkaan kaksi täyspitkää albumia ja joitain singlejä kaikilla edellä mainituilla palveluilla höystettynä.

Armovaurio perustettiin 2011 viiden jäsenen voimin tarkoituksena soittaa ja tehdä hyvää musaa, nauttia bändielämästä, purkaa sanoiksi elämää, kulkea vierellä ja tulkita koettuja kolhuja.
Tarkoitus oli myös itse käydä läpi artistius, mitä se oikeasti vaatii kun rima nostetaan 2010 -luvulle yläkammarin valvottuihin biisintekoöihin, aikatauluihin, somen vuorovaikutukseen ja päivittämiseen, positiivisien ja negatiivisien kommenttien lukemiseen, tyylin luomiseen ja uuden haltuun ottamiseen, sitähän se nykyään on. Paljon muuta kuin itse musiikkia.

Edellinen bändikokemukseni oli 90-luvun lopusta. Silloin tehtiin vain musaa ja esiinnyttiin, jos joku kysyi keikalle. Edettiin fiiliksellä, matalilla kustannuksilla, vailla tavoitteita.

Armovaurio hahmottui kolmen hengen kokoonpanoksi luontevasti 2012 alussa. Jonne Mäkipelto @dnjmaster rummuissa ja Kalle Mäkipelto @kallemakipelto kitarassa. Huikeita ammattilaisia molemmat.

Bändi julkaisi kaksi singleä, jonka jälkeen keskityimme musiikissa ja elämässä muihin projekteihin, tarkoituksena jatkaa taas, kun aikaa löytyy riittävästi.

- Mika Tervaskangas